4 vilde fodboldbyer i Italien

4 vilde fodboldbyer i Italien

Italien kaldes “støvlelandet” og kælenavnet refererer ikke blot til den geografiske form på landet, men også til italienernes store forkærlighed for fodboldspillet.

Her får du en miniguide til fire vilde fodboldbyer i Italien, som er et besøg værd, guiden er lavet i samarbejdet med VisitFootball.dk.

  1. Rom

Den evige stad Rom er hjemsted for to af italiens største fodboldklubber, nemlig AS Roma og SS Lazio. De to klubber er i en evig rivalisering med hinanden om hvem der har magten og håneretten i hovedstaden. Klubberne har begge hjemmebane på Stadio Olimpico – det olympiske stadion – i det nordlige Rom, et stadion med plads til 72.000 tilskuere og hvor temperamenterne koger når de to klubber mødes i lokalderbyet kaldet ‘derby della capitale’.

Da begge Rom-klubberne traditionelt set har været mindre succesfulde på banen end mange af klubberne i Norditalien, har lokalderbyet udviklet sig til den vigtigste kamp på sæsonen.

  1. Milano

Milano er ligesom Rom, hjemsted for to fodboldklubber. Men i modsætning til Rom-klubberne, har det to Milano-klubber, FC Inter og AC Milan, været nogle af de mest succesfulde gennem tiden, ikke blot i Italien, men også i europæisk sammenhæng. Som by, har Milano mellem de to klubber har ikke mindre end 10 Champions League trofæer tilsammen, hvilket er næstflest, kun overgået af Madrid.

Også som i Rom, deler de to klubber stadion. Nemlig det gigantiske Stadio San Siro med plads til 80.000 tilskuere. Blandt FC Inters fans går stadion dog i folkemunde under navnet Stadio Giuseppe Meazza, opkaldt efter den tidligere spiller i netop Inter Giuseppe Meazza.

  1. Napoli

Napoli er det “sorte får” på denne liste. Byen i syditalien, som det øvrige Italien elsker at hade. En kaotisk, men smuk by, som desværre ofte mest omtales i forbindelse med Italiensk mafia-problemer. Dog er byen også hjemsted for en af Italiens største fodboldklubber, nemlig SS Napoli. En klub som historisk set har været mindre succesfuld end klubberne i nord, men som i de gyldne år 1987 og 1990 vandt det italiensk mesterskab, men det mest berømte Napoli spiller gennem tiden på holdet, Diego Maradona.

Den dag i dag, godt 30 år senere, dyrkes Maradona stadig som en helt i Napoli. Færdes man i Napolis gader, ses stadig vægmalerier og hilsner til Maradona overalt i byen.

  1. Torino

Som både Rom og Milano er Torino også hjemsted for to fodboldklubber, og ikke bare hvilke som helst, men nemlig klubberne Torino FC og Juventus FC. Sidstnævnte er alletiders mest succesfulde klub i Italien med hele 32 italiensk mesterskaber (Milan og Inter er nummer to med hver 18 mesterskaber). Selvom Torino FC i disse år står i skyggen af “storebror” Juventus, så har klubben også hele syv italienske mesterskaber at bryste sig af (femte flest), dog ligger det seneste helt tilbage i 1976.

Som en af de få byer i Italien (med to klubber), spiller Torino FC og Juventus FC ikke deres kampe på det samme stadion. Juventus spiller sine hjemmekampe på det nybyggede og moderne Juventus Stadium fra 2011, med plads til 41.000 tilskuere. Torino FC derimod spiller på Stadio Olimpico Torino fra 1933 med plads til 28.000 tilskuere, et stadion som også blev brugt til Vinter-OL i 2006.

Et ekstra godt råd

Når du rejser til Italien, for enten at holde ferie eller se fodbold, skal du være opmærksom på hvordan du er dækket i forhold til hvis du bliver syg eller kommer til skade. Med det blå EU-sygesikringskort i hånden er du dækket på lige vilkår med italienere, du kan altså komme på skadestue eller til lægen. Dog skal du især være opmærksom, hvis du er på skiferie og skulle være så uheldig at falde og brække benet, så kræver det en særlig rejseforsikring, at få betalt transport hjem til Danmark.

Du kan læse mere om rejseforsikringer til Italien på rejseforsikringsguiden.dk her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *