Anvend vildt i dine italienske opskrifter

Anvend vildt i dine italienske opskrifter

Smukke Italien tiltrækker turister og opdagelsesrejsende fra alle verdenshjørner med sine smukke landskaber, unikke kultur, hjertelige mennesker og ikke mindst på grund af det fantastiske italienske køkken. Med sin rige madkultur tilbyder det glitrende middelhavsland en overflod af berømte og traditionelle retter, som absolut må prøves!

Der er langt flere populære italienske delikatesser og retter, end man kan tælle, og de venter alle på at blive smagt og nydt. Disse traditionelle retter har rødder dybt i den italienske kultur, og opskrifterne er ofte blevet givet videre igennem generationer, så det er ikke så mærkeligt, at italiensk mad bliver lovprist for dens autentiske smagsoplevelse.

En klassiker, som mange kender, er den lækre italienske antipasta bruschetta (udtales ‘brusketta’). Den klassiske bruschetta består af skiver af grillet italiensk brød med en god, tyk skorpe, som gnides godt ind i hvidløg. Den helt simple udgave kan nydes blot ved at dryppe brødet med en god ekstra jomfru olivenolie og drysse lidt lidt salt og peber på. Du kan også tilføje en topping af smagsfyldte, solmodne tomater i tern, frisk basilikum, den gode olivenolie og salt og peber efter smag. Hvis du har lyst til at forsøge dig med en mere dristig udgave, så har vi et tip til en virkelig lækker bruschetta, som nok skal få maven til at rumle.

Du kan sagtens benytte dig af sæsonerne til at lave din egen version af bruschetta med årstidens råvarer. Et eksempel er denne lækre opskrift på sprøde bruschetta af sommerbuk. Basen er stadig den samme; lækkert grillet brød med olivenolie, men i denne version er der tilføjet grillede medaljoner af sommerbuk, aspargesbroccoli, mandler, abrikoser og jordbær. Sommerbuk har en meget delikat smag. Kødet er fedtfattigt og skal tilberedes nænsomt – resultatet bliver forrygende. Sammen med de lidt nøddeagtige aspargesbroccoli og det søde fra frugten kan denne opskrift nemt gå hen at blive en sommeryndling!

Tip: Du kan finde flere opskrifter med vildt på Huntem.com.

Sommerbuk kan også tilføjes i den klassiske norditalienske risotto. Risotto er cremet, fyldt med smag og helt uimodståelig, og retten kan varieres i en uendelighed med forskellige ingredienser såsom grøntsager, ost, fisk, skaldyr og kød. Risotto med ragù af sommerbuk er et fantastisk eksempel på en lækker smagsoplevelse. Selve tilberedningen af kødet og lagen tager lidt tid, men smagen vil være det hele værd. Risottoen tilberedes med morkler, og den møre sommerbuk og tilhørende sovs anrettes til sidst ovenpå den dampende risotto. En ret der helt sikkert vil vække stor glæde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *