Er bilen klar til kør-selv-ferien til Italien?

Er bilen klar til kør-selv-ferien til Italien?

Kør-selv ferier er meget populære. Man kan komme til Italien ved at køre ned gennem Tyskland og Østrig. Fra den dansk-tyske grænse tager det ca. 14-15 timer afhængigt af, hvor meget trafik, der er på ruten. Turen kræver derfor, at bilen er i orden, så man ikke kommer til at skulle bruge tid og energi på at bilen skal på værksted på ferien.

Sørg for god planlægning og bilforsikring inden turen

Når turen til Italien skal planlægges, betyder det meget, at der er godt styr på forsikringen for bilen. Det har f.eks. stor betydning, om man har en forsikring, hvor der indgår en begrænsning på antallet af kilometer, der må køres, eller om der er er fri kilometer. Der er ca. 2000 km. fra den Danske grænse til Italien. Det kan derfor betyde meget for bilforsikringen, hvis der er en årlig begrænsning på antallet af kilometer. En sådan begrænsning på din bilforsikring er ofte udregnet ud fra, hvor meget man kører til og fra arbejde, plus diverse små ture i weekenden. Der vil derfor være en risiko for, at man bruger for mange kilometer, når ferien går til Italien via bil. Når turen går uden for landets grænser, er det også væsentligt at have en forsikring, der giver mulighed for at få autohjælp i Europa. Dette gør det mere sikkert, hvis der opstår komplikationer på turen. Når man i øvrigt skal planlægge turen, kan man sørge for at have en god GPS, så man kommer frem det rigtige sted. Man kan også med fordel booke hotelophold på forhånd, så man ikke kører forgæves til det område, man gerne vil hen til.

Find den bedste rute afhængig af afgangstidspunkt

Når man kører afsted til Italien, vil det gøre en stor forskel, hvornår man kører afsted. Der vil ofte være kø omkring Hamborg og München særligt på bestemte tidspunkter af døgnet. Man kan med fordel tage meget tidligt afsted, måske endda om natten, så man ikke rammer lige ind i den værste myldretid. Hvis man bruger mobiltelefonens GPS, kan den ofte være behjælpelig med at foreslå alternative ruter, hvis man er alligevel, er kommet afsted på de mere kritiske tidspunkter. Alternative ruter kan være længere, men kan gøre en forskel tidsmæssigt, da man ikke rammer ind i de køer, hvor man holder fuldstændigt stille med bilen. På tilbageturen gælder de samme forholdsregler, at det er en god idé, at hvis man tager tidligt afsted om morgenen, kommer man lettere uden om køerne. Det handler overordnet set om at regne ud, at man ikke rammer ind i myldretrafikken omkring Hamborg.

Tag bilen med rundt i Italien

Når man er i Italien, kan man også med fordel køre rundt på længere ture, så man får set lidt mere af Italien. Man bør være opmærksom på, at der i Italien er flere bjerge end i Danmark, hvorfor man skal være mere opmærksom i trafikken. Man kører i samme side af vejen. Vejskilte kan være svære at læse og afkode, men moderne GPS’er er så udviklede, at de sikkert kan føre en rundt i Italien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *