Hvilken vin bestiller man, når man er i Italien?

Hvilken vin bestiller man, når man er i Italien?

Er man i Italien, kommer man ikke udenom god vin og lækker mad! Men hvilken vin bestiller man, når man opholder sig i et så kendt vinland som Italien? Der er ikke noget at sige til at valget er svært, da der er så mange forskellige typer vin at vælge imellem.

Læs med, og find ud af hvordan du finder hvilken vin du bare skal smage, når du er i Italien.

Smag delikate lokale vine, du ikke finder derhjemme

Er man på besøg i et vaskeægte vinland så som Italien, er det helt klart oplagt at smage på lokale vine, som man ikke finder på hylderne derhjemme. Udover at få nogle nye smagsoplevelser, er der også mange andre fordele ved at smage på lokale vine. Ved at smage lokale vine, får man nemlig som regel også noget af lokalhistorien med. I et land som Italien er der nemlig knyttet meget historie op på de enkelte vintyper. Man behøves på ingen måde at være vinkender for at kunne værdsætte en god lokal fortælling om den lokale vin!

Ligesom der følger en spændende og god fortælling med Valpolicella Ripasso vinen, vil du sikkert også opdage, at der knytter sig mange spændende historier til andre vintyper, du kan finde lokalt i Italien.

Besøg en vingård, og se hvordan de lokale vine fremstilles

Besøger man Italien, er det et must at besøge en vingård og overvære produktionen af kvalitetsvin. Det er nemlig spændende at se hvordan vin bliver fremstillet, og at få lov til at overvære de forskellige processer som skal til for at en vin så som Valpolicella Ripasso bliver til.

Ved at besøge en vingård, får du nemlig både set fremstillingsprocessen af vin, lært om den lokale historie, oplevet den lokale kultur og set de smukke omgivelser, som en vingård som regel er placeret i. Mange steder er det muligt at booke en guidet tur til en af de lokale vingårde, hvor der som regel også er planlagt en vinsmagning i programmet. Dét er da noget, som bør opleves!

Gør brug af tjenerens anbefalinger

Restauranter i Italien er kendte for at have god mad, men bestemt også stor viden og ekspertise omkring vine. Når du derfor besøger en restaurant, kommer du langt med at gøre brug af tjenerens anbefalinger. Tjeneren ved nemlig, hvilke vine der passer særdeles godt til den mad, som der står på menukortet. Du vil helt sikkert opleve at få en ny vinoplevelse, og blive inspireret til en helt ny sammensætning af mad og vin, du kan tage med dig og prøve af derhjemme.

Generelt set kommer du rigtig langt med at spørge det lokale personale om vinanbefalinger. Det er klart at det er dem, som ved meget om de lokale specialiteter – heriblandt vin. Besøger du en god restaurant, vil tjeneren helt sikkert også kunne informere dig om gode baggrundshistorier bag de forskellige vintyper, heriblandt Valpolicella Ripasso, og dens karakteristiske fremstillingsmetode. Der er så meget at lære om vin på et besøg i Italien!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *