3 italienske drinks du må prøve

3 italienske drinks du må prøve

Vil du gerne udvide dit drink-repertoire lidt, er det en god ide at søge under andre himmelstrøg. Og hvad mere oplagt end i Italien? Italien er godt nok først og fremmest kendt for sin fantastiske mad, men der er altså også en lang række superlækre drinks, som er perfekte til en skøn forårs- eller sommerdag, hvor du rigtig skal nyde livet. Her får du forslag til tre klassiske italienske drinks, du ikke må snyde dig selv for. Lej bartender til din fest, hvis du vil have de bedste italienske drinks.

Bellini fra Venedig

Bellinien blev opfundet i Venedig i 1948 på den verdensberømte Harrys Bar. Med dens smag af søde ferskner er den lækker og perfekt til en dag i solen eller til at afslutte et godt måltid med. Så er den ovenikøbet enormt nem at tilberede, så det bliver nærmest ikke bedre. Her får du opskriften:

  • Hæld 5 cl ferskennektar (hjemmepresset eller købt) i et champagneglas
  • Hæld 10 cl mousserende vin, for eksempel prosecco, i glasset, og rør rundt med en barske
  • Pynt med ferskenskiver og lime på kanten af glasset
  • Server og nyd den herlige smag

Spritz fra Nordøstitalien

Spritz er opfundet under det østrigske kejserriges tilstedeværelse i Nordøstitalien. De østrigske soldater kunne efter sigende ikke tåle mosten af Venetos alkoholrige vine, og derfor fortyndede de den, hvorfra Spritzen opstod. Den er perfekt at nyde på terrassen efter en lang dag og kan laves i mange forskellige versioner. Her får du den helt klassiske, men hvis du er vild med drinken, kan du med fordel prøve den venezianske udgave også. Den klassiske Spritz laver du således:

  • Hæld isterninger i et old fashioned-glas
  • Hæld 6 cl processo oveni isen
  • Tilsæt 4 cl Aperol, og derefter en god slat god danskvand uden citrus
  • Garner glasset med en appelsinskive
  • Rør let rundt med en barske uden at røre boblerne ud
  • Drik med største fornøjelse i skyggen for sommersolen!

Negroni fra Firenze

Negroni er efter sigende opfundet i Firenze i 1919 på opfordring af Grev Camillo Negroni, som bad en bartender om at styrke hans yndlingsdrink, Americanoen. Det kom der et lækkert, stærkt resultat ud af, som minder en del om Long Island Iced Tea i en italiensk version. Det er altså ikke sådan en drink, du skal servere inden maden, for den kan både slå hårdt og ligge tungt. Derfor er den ideel til sene aftener, hvor I har brug for en godt night cap til at afslutte dagen. Prøv den af derhjemme, og se, hvad du synes:

  • Hæld 2 cl Campari, 2 cl tør gin og 2 cl rød/rosso Vermouth i et lavt drinkglas
  • Put is i, og rør godt rundt, så ingredienserne blandes
  • Klem et stykke appelsinskræl i, så olierne sprøjter ned i drinken
  • Server!

Hvis du interesseret i at prøve drinksene til dit næste selskab, men måske ikke helt orker at bakse med dem alle sammen, så er der hjælp at hente. Du kan nemlig få fat i din helt egen bartender til at servicere dig og dine gæster. lej bartender, og glæd dig til en fantastisk aften i Italiens tegn, hvor ingen kommer til at gå tørstige hjem.

Comments are closed.