Derfor skal du bruge dashcams til rejsen

Derfor skal du bruge dashcams til rejsen

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.]

I de senere år har vi oplevet en markant stigning inden for gadgets og tiltag til at højne sikkerheden i trafikken. Klip i kørekortet bliver udløst, hvis bilisten laver forseelser, og bøder udskrives, når der køres for stærkt.

En af de gadgets, der nyder en særlig høj grad af popularitet i disse år, er de såkaldte dashcams eller bilkameraer. Et dashcam er en fantastisk sikkerhedsforanstaltning, når du kører på landevejene. I denne artikel ser vi nærmere på, hvorfor du bør investere i et dashcam til din bil. Et dashcam kan også være en fordel, hvis du er chauffør i en bus, der kører til udlandet. Det vedhæftede link virker ikke* På den måde er du altid et skridt foran, når det kommer til at dokumentere sikkerheden.

Har du ikke helt styr på, hvilket dashcam du skal vælge? Så tjek denne dash cam guide ud. Her finder du de bedste og billigste dashcams på markedet.

Mindre bøvl med forsikringsselskabet

Hvis du nogensinde har været indblandet i et uheld af større eller mindre karakter, så kender du helt sikkert til det juridiske bøvl, der kan opstå i kølvandet. Og måske kan du endda opleve, at dit forsikringsselskab er tøvende i forhold til at udbetale erstatning eller betale for skaderne på bilen.

Med et dashcam installeret i din bil vil du formentlig opleve at have langt mindre bøvl med dit forsikringsselskab, da du kan dokumentere din kørsel. Dermed har du et bevis af høj kvalitet, der uden tvivl kan komme dig til gavn, hvis dit forsikringsselskab begynder at stejle over omkostningerne.

Sig nej tak til sure bilister

Du har helt sikkert mødt dem i trafikken. De sure bilister, der bruger enhver anledning til at kaste sure håndtegn efter dig eller råbe ukvemsord i lange baner. Hvis de så endda bare havde retten på deres side. Men det har de bare sjældent.

Hvis du bliver mødt af en sur bilist, der ønsker at konfrontere dig med sin vrede, kan det være rigtig rart at kunne bakke sin påstand op med beviser. Derved er det lettere at afgøre skyldsspørgsmålet.

Med et dashcam har du også gode beviser på hånden, hvis du skulle blive involveret i en ulykke, hvor vedkommende stikker af fra stedet. Du vil nemlig have adgang til fotomateriale, hvor vedkommendes nummerplade formentlig vil indgå. Dermed er det let for politi og myndigheder at finde frem til den skyldige.

Undgå at blive distraheret

Der findes rigtig mange forskellige modeller af dashcams på markedet, så det gælder om at finde en model, der passer godt til dine behov, og som klæder bilen.

Du skal dog være opmærksom på, at øjet har en tendens til at blive tiltrukket af skærme, hvilket kan være til gene, når du kører bil. Derfor kan du med fordel vælge en model, hvor skærmen ikke er inden for øjesyn, således at du ikke bliver distraheret, når du kører. Det betyder ikke, at du ikke får fuld valuta for pengene. For du kan sagtens tilgå dine optagelser, når du er parkeret og har ro omkring dig til at se materialet igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *