Tag sydpå, og få mere hår på hovedet

Tag sydpå, og få mere hår på hovedet

Italien er dejlig, ja. Men er du mand, drømmer du nødigt om at ligne Silvio Berlusconi, og er du kvinde, så sukker du måske ofte efter de sydeuropæiske kvinders lange tykke lokker. Problemer med hårtab er et udbredt fænomen, og hårtransplantation måske et lidt kedeligt et. Her kan du læse mere om de to fænomener, og hvor og hvordan du kan komme problemet til livs.

Hvorfor taber jeg håret?

Du er måske en af dem, som har revet dig selv i det håret, over mangel på samme. Hårtab kan være utrolig frustrerende for både mænd og kvinder.

Mænd der ofte har kort hår, lider særligt under hårtab, da det ses mere tydeligt. Mænd vil ofte miste hår i hårgrænsen eller på toppen af hovedet, hvilket giver de velkendte høje tindinger og måner, som også ses ved tørt hår og hovedbund – det findes der dog råd i mod. Kvinder derimod kan ofte tåle et lidt større hårtab, da de ofte har længere og tykkere hår end mænd. Den måde kvinder behandler, styler og vasker deres hår, kan også skade håret og give flere knækkede hår.

Hårtab kan skyldes arvelige forhold, men kan også skyldes mere eller mindre selvforskyldte faktorer som dårlig og uvarieret kost, stress og styling med hårtørrer glattejern og hårfarve.

Nogle sygdomme kan også danne antistoffer mod håret, som vil gøre, at håret falder af i plamager. Derudover kan sygdomme som påvirker stofskifte, så som spiseforstyrrelser eller alkoholmisbrug også påvirke hårvæksten kraftigt.

Transplantation af hår

Ved en hårtransplantation flytter man de såkaldte hårløg eller hårsække fra et sted på hovedet til en andet. Ofte er det på toppen af hovedet at man kan lide under hårtab, derfor er det ofte her, at de små hårløg transporteres til. Hårsækkene kommer ofte fra nakken eller fra siden af hovedet, eller der hvor man stadig producerer rigeligt hår.

Hver hårsæk er genetisk tidsbestemt, til kun at kunne producere en vis mængde hår i løbet af et menneskes levetid. Når først en hårsæk er ”død” og er stoppet med at producere hår, så kan man ikke få den til at producere hår igen – heller ikke med medicin. Derfor flytter man de stadig levende hårløg til de steder der mangler.

En hårtransplantation er helt smertefri og den foregår under lokalbedøvelse. Det betyder, at du vil kunne mærke selve bedøvelsen, men resten af behandlingen vil herefter være helt smertefri.

Spar penge i Sydeuropa

Der er rigtig mange gode muligheder, for at få lavet hårtransplantationer i Danmark. Men for at spare penge, tager flere og flere til udlandet for at få gjort dette.

Lande som Italien, Tyskland, Tyrkiet, England, Sverige og mange lande i Østeuropa, tilbyder hårtransplantationer til fordelagtige priser. Derfor tager mange en smuttur sydpå, for at få rettet op på manken. På Hårtransplantationer.dk kan du læse alt om, hvad behandlingen indebærer, hvad det koster og hvem der tilbyder transplantationer nær dig.

Så er dit hår begyndt at minde om den gode gamle holdejer og stifter af Forca Italia, så er det måske rette tid at bestille en tur til Italien eller et andet lækkert sted. Her kan du få ordnet håret på en eftermiddag, og bruge resten af din ferie på sol og lækker mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *